The Avanti group, Mot penningtvätt verktyg till skyddar din organisation

The Avanti group, Mot penningtvätt verktyg till skyddar din organisation

“Denna nya metoder för penningtvätt (med hjälp av digital valuta) omfattar öppna konton med låg kostnad och mindre kända betalninginkörsportar, köpa digitala valutor, köper stulna data, ställa upp online-butiker med betalninginkörsportar, med hjälp av bankkonton av kurirer att överföra så pengar till olika länder,” säger rapporten från Pune-baserad Indiaforensic”.

Företaget, som utför bedrägerier undersökning och forensisk redovisning bland annat har bidragit till landets utredande organ gillar CBI i flera uppmärksammade fall inbegriper multi-crore Satyam bedrägeri. Digital valuta är alternativ till den traditionella valuta, som används i transaktioner online. Det är mycket likt de lojalitetspoäng.

Rapporten — “Tvättning i Cyber världen – Digital valuta sätt” — som nämns ett fall i USA där “Liberty reserv” — en digital valuta webbplats som användes för att tvätta minst USD 6 miljarder av datatjuvar, langare, barnpornografi, identitettjuvar, hackers och andra brottslingar.

“Traditionella penningtvätt har ofta en sekundär process – föregås av en olaglig verksamhet, t.ex. narkotikasmuggling men liberty reserv fall visar att data stölder, hacking attacker och bedrägerier på internet är byte av traditionella brott och digitala valuta är nu i mitten av penningtvätt verksamhet,” sade Mayur Joshi, chef för Indiaforensic.

Source: http://articles.economictimes.indiatimes.com/2013-07-21/news/40709270_1_bitcoin-liberty-reserve-money-laundering

Advertisements

One thought on “The Avanti group, Mot penningtvätt verktyg till skyddar din organisation

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s